Funkcja Kwadratowa
klasa1gimnazjum: Funkcja Kwadratowa:
mx2 +5(m−1)x+(m−3) = 2mx2+4mx−5
Wyznacz rozwiązania w zależności od parametru m :
m==0 , m >0 , m<0 , oraz dla pewnych k , takich , że : m ==k jeśli x∊(x1, xn)
x1,....xn ∊C.
i wiadmo że f(x1,x1) =0
wie ktoś jak się do takiego zadania zabrać
26 kwi 09:32
klasa1gimnazjum: mx2+5mx−5x +m−3 −2mx2 −4mx +5 =0
x2(m−2m) +x(5m−5−4m) + m−3+5=0
x2(−m) +x(m−5) +m+2 =0
i teraz dalej ?
26 kwi 09:37
Maciek: jest tu kto?
26 kwi 11:01
krystek:
1)a≠0 i Δ>0 2 rozwiązania
2)a≠0 i Δ<0 brak rozwiązania
3) 1 rozw gdy a≠0 i Δ=0 lub a=0
26 kwi 11:12
klasa1gimnazjum: a jak wznaleźć m zadane w przedizale od x∊(x
1 , x
n )
27 kwi 21:58