matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
df
gg:
Uzasadnij że nie istnieje trójkąt, w którym stosunek wysokości jest równy 1:2:3
25 kwi 23:58
Bogdan:
Szkic:
1
a*h = b*2h ⇒ b =
a
2
1
a*h = c*3h ⇒ c =
a
3
b + c > a ⇒ ...
26 kwi 00:19