
?
Przyjmij że log 2 to 0,3 a log 5 to 0,7.Oblicz:
log 2√5 na 5 log40√2
| log2√5 | |
? tak ma być? | |
| 5log40√2 |
umiesz prawdopodobieństwo?Ty umiesz wszystko
| 1 | ||
licznik : log2+log√5= log2+ | log5 = ......... | |
| 2 |
| 1 | ||
mianownik : 5(log4+log10+log√2)= 5(2log2+1+ | log2)=..... | |
| 2 |
| 1 | 1 | |||
a) log2+ | log5−log5= log2− | log5=........... | ||
| 2 | 2 |
| 1 | 1 | |||
b) log22+log10+ | log2=2log2+1+ | log2= 2,5log2+1=........ | ||
| 2 | 2 |
| 1 | 1 | |||
dlatego,że | −1= − | |||
| 2 | 2 |