matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
problem
mała:
podaj przykład funkcji homograficznej , której wykres ma ten sam środek symetrii , co hiperbola o równaniu podanym niżej , ale nie ma z nią punktów wspólnych: a) y=
2x+3
x−1
b) y=
8−2x
x−3
c) y=
x+4
2x+1
d) y=
−x
2x−1
25 kwi 22:10