matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Szybko ;3
HawaiiGuy:
Oblicz miarę kąta utworzonego przez promienie łączące środek okręgu z dwoma sąsiednimi wierzchołkami wielokąta foremnego , oraz jego kąt wewnętrzny : Sześciokąt: Siedmiokąt: ośmiokąt: dziewięciokąt: dziesięciokąt: to tyle
25 kwi 21:46
irena_1:
a)
360
0
α=
=60
0
6
β=180
0
−60
0
=120
0
Dla dowolnego n−kąta:
360
0
α=
n
β=180
0
−α
25 kwi 21:58