rownanie trygonometryczne
Krzychu: t
2+(
√3−1)−
√3=0 Delta mi źle wychodzi, naprawdę ale wstyd. Ile ona wynosi, bo nie wiem już
25 kwi 20:04
Krzychu: t2+t(√3−1)−√3=0
25 kwi 20:05
ICSP: Δ = (√3 − 1)2 + 4 √3 = (√3 + 1)2
25 kwi 20:05
bezendu: mi wyszła Δ=4+2√3
25 kwi 20:06
MONIKA: mi również Δ=4+2√3
25 kwi 20:09
ICSP: mi też. Tylko od razu zawinąłem sobie do wzoru skróconego mnożenia
25 kwi 20:09
Krzychu: no, na tym kurna polegala trudnosc
25 kwi 20:10
Dominik: lub bez delty
t2 + √3t − t − √3 = 0
t(t + √3) − t − √3 = 0
(t + √3)(t − 1) = 0
25 kwi 20:12