matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania wielomianowe
nananana:
Rozwiąż równania wielomianowe: a) x³−10x+9=0 b) 3x⁴−10x³+10x−3=0
25 kwi 19:16
ICSP:
a) w(1) = 0 , dziel przez (x−1) b) grupowanie 1 z 4 oraz 2 z 3
25 kwi 19:16