Rozrzesz
dagmara: x
−−−− =
x−1 52x−5
25 kwi 18:37
bezendu: fajne zadanie a co w tym chodzi
25 kwi 18:38
dagmara: to są wyrażenia wymierne
25 kwi 18:39
dagmara: w tym zadaniu chodzi aby to rozrzeszyć jestem 2 klasa technikum
25 kwi 18:39
bezendu:
to może zapisz jak to ma wyglądać po lewej stronie masz kliknij po więcej przykładów
25 kwi 18:39
kinga: może trzeba doprowadzić do mnożenia nawiasów np.(x+1)(x−1) lub coś w tym stylu
25 kwi 18:41
bezendu: nie wiem wróżką nie jestem
25 kwi 18:42
dagmara:
x
−−−−− =
x−1 52x−5
25 kwi 18:43
bezendu: na pewno 5
2x−5 chyba powinno być 5x
2−5
25 kwi 18:44
dagmara: no coś w tym stylu
25 kwi 18:44
dagmara: tak to napisałam
25 kwi 18:45
dagmara: to pomożecie?
25 kwi 18:46
bezendu:
coś w tym stylu to znaczy pierwsza wersja czy druga
25 kwi 18:46
kinga: ach ta wiosna...
25 kwi 18:47
dagmara: ta twoja
25 kwi 18:47
dagmara: dobra nie chcecie m pomóc to nie
25 kwi 18:49
bezendu:
też tak myślałem..
D
f=ℛ\{1}
x=(x−1)(5x
2−5)
dalej już sobie poradzisz
25 kwi 18:51
kinga: cóż za oburzenie

jeśli chodzi o mnie zwyczajnie nie wiem czy dam radę

i tylko tyle.ale
spróbuję.zaczekajmy może wróżka pomoże

a Ty się nie złość..tow niczym nie pomaga nigdy.
25 kwi 18:53
bezendu: wystarczy, że wymnożysz nawiasy i przeniesiesz na jedną stronę
25 kwi 18:54
kinga: widzisz są ludzie na których zawsze można liczyć

i to jak profesjonalnie,bez złości ...

pozdrawiam wróżka
25 kwi 18:55