Miejsce zerowe funkcji.
Wiola: Funkcja f jest opisana za pomocą wzoru. Wyznacz miejsce zerowe tej funkcji(o ile istnieją).
Pamiętaj o określeniu dziedziny funkcji.
a)f(x)=5x√2−IxI
b)f(x)=I 7x−3,51−4x2 I
c)f(x)=5x√2−IxI
d)f(x)=x2+100xIx2−100I
25 kwi 18:25
pucek123: Funkcja f jest opisana za pomocą wzoru. Wyznacz miejsce zerowe tej funkcji(o ile istnieją).
Pamiętaj o określeniu dziedziny funkcji. Jest to zadanie ze strony 220−8,110 ze zbioru zadan
do liceów i techników klasa 1 podpunkt d
24 wrz 21:26