oblicz obwód
Tarkus: oblicz obwód trójkąta o wierzchołkach A(−2,−2) B(4,−2) C(1,4) wyszło mi dziwnie 6+6√5 mógłby
ktoś rzucić okiem
25 kwi 18:24
Tarkus: ktoś pomoże ?
25 kwi 18:49
kinga: jakbyś

go sobie narysował w układzie współrzędnym zobaczyłbyś że trójkąt równoramienny.o
podstawie 6 i wysokości 6 .no i chyba do wzoru

inaczej nie potrafię Ci pomóc.pozdrawiam
cieplutko
25 kwi 19:11
Tarkus: czyli by pasowało
25 kwi 19:13
kinga: chyba możesz wyliczyć ramię z Pitagorasa bo 1/2 podstawy=3 i wysokość=6 nie mamy c (ramię).no
a później już obwód
25 kwi 19:14
bezendu: @Kinga on/a ma policzyć obwód więc po co wysokość

musisz policzyć długości boków ze wzoru i dodać do siebie
25 kwi 19:15
Tarkus: ok zrobiłem to tylko nie byłem pewny wyniku bo wyszedł z pierwiastkiem
25 kwi 19:16
bezendu:
zaraz policzę poczekaj chwilkę
25 kwi 19:16
Tarkus: bezendu mógłbyś luknąć do mojego drugiego zadania z wyznaczeniem rownania okregów
25 kwi 19:17
kinga: 3√5+3√5+6=51
25 kwi 19:18
kinga: coś źle kurde.ale ramię ma 3√5 czyli*2+6=6+6√5i masz dobrze
25 kwi 19:20
kinga: ja liczyłam wysokość żeby wykorzystać Pitagorasa.Nie wiem,być może nie jest to
profesjonalnie,zdaję sobie sprawę i nie boję się krytyki

chciałam tylko pomóc
25 kwi 19:26
krystek:

IABI=6
AC=
√(xC−xA)2+(yC−yA)2=
25 kwi 20:03
Mila:

A(−2,−2) ,B(4,−2) C(1,4)
|AB|=6
|AC|=|BC|=
√(1−4)2+(4+2)2=
√9+36=
√45=3
√5
Ob=6+2*3
√5=6+6
√5=6(1+
√5)
25 kwi 20:24
kinga: ostatnie rozwiązanie super

wszystko czarno na białym jak powinno być i inni się uczą ...może
a na pewno Ja

pozdrawiam Autorkę cieplutko

brawo
25 kwi 20:28
Mila:
25 kwi 20:47