logarytmy 1.77
satya:

(na osi rzędnych powinno być dopisane logL, ale nie mogę sobie poradzić z zapisaniem tego)
treść zadania:
1.77
Na wykresie przedstawiono rozwój kolonii pewnej bakterii.
a) Wyznacz początkową liczbę L bakterii
b Podaj liczbę bakterii po upływie 5h
c) podaj liczbę bakterii po upływie 2,5h.
__________________
Ja to robiłam w ten sposób:
logL=t
t=0
log
10L=0 ⇒ L=1
wiem, że robię coś źle, bo wynik ma być 10. dziś pierwszy raz zajmuje sie logarytmami i nie
bardzo wiem jak się zabrać za to zadanie