uzasadnij
Sheppard: uzasadnij ze 2
log2
3−log8
27+log149>0,33
ta druga 2, 8 i
14 to podstawy logarytmow w potedze nie mogelm tego inaczej zapisac prosze
o pomoc
25 kwi 15:17
Mila: Rozpisz na iloczyn potęg.
25 kwi 15:31
Sheppard: | | log227 | |
jak mam cos takeog |
| to jak moge to dalej zapisac ? |
| | log28 | |
25 kwi 15:55
25 kwi 16:03
Sheppard: do tego doszedlem

i dalej juz nic z tym nie zrobie?
25 kwi 16:03
Mila:
| log227 | | 3log23 | |
| = |
| =log23 |
| log28 | | 3log22 | |
25 kwi 16:05
doallyn: 2log23−log827+log1/49>0,33
2log23−log227/3−log29/2
25 kwi 16:08
doallyn: sorki, źle kliknąłem. ciąg dalszy:
2log23−(log227)/3−(log29)/2>0,33
2log23−3(log23)/3−2(log23)/2>0,33
2log23−log23−log23>0,33
2−log23>0,33
2−log23=1:2log23=1/3
1/3>0,33
25 kwi 16:13
Mila:
| | log29 | | 2log23 | |
log1/49= |
| = |
| =−log23 |
| | | | −2 | |
| | 1 | |
2log23−log23−log23=2−log23=2log213= |
| |
| | 3 | |
25 kwi 16:23
Sheppard: no prawie dokonczylem po podpowiedzi Milii

Dzieki
25 kwi 16:23
Mila:
25 kwi 16:31
mietus: witam, takie mam pytanie −
jak to obliczyc przy pomocy kalkulatora − bez tabel
124 do potegi −0.03333
Wielkie dzieki za pomoc
26 kwi 16:08