ICSP: no i rzecz jasna komentarz ładny :
ponieważ wykres funkcji f(x) = − x
2 + 3 przecina oś OX odpowiednio w punktach (−
√3 ; 0) oraz
(
√3 ; 0 ) to wykres funkcji f(x) = 2
x który leży stale nad osią OX musi przeciąć w dwóch
punktach których odcięte są większe od −
√3. TO że przetnie w dwóch punktach wynika z wykresu
albo z tego że
gdy
f(x) = −x
2 + 3
g(x) = 2
x to :
f(−
√3) < g(−
√3)
f(0) > g(0)
f(
√3 < g(
√3)
zatem skoro obydwa są ciągłe to musiały się przeciąć przynajmniej dwa razy
Lepiej niech ktoś sprawdzi ten dowód i coś dopisze