matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc w obliczeniu
andzia:
a) 0,25
−
5
2
4
3
B) 0,75
7
*
7
* π
0
9x
4
25y
8
c)
podniesione do potegi
1
2
d) (a do
1
3
* b do
1
6
)
−2
* (a do
1
3
* b
2
3
)
−1
e) 9
−1,25
* 9 do
3
8
* 9
−0,125
25 kwi 00:47
Kaja:
1
a) (
)
−
5
2
=4
5
2
=
√
4
5
=2
5
=32
4
25 kwi 10:24