matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równania
andzia:
a) 2
x−2
+2
x
=20 b) 0,125
x+1
=0,25
2−x
c) 11
1−2x
=11
x−x
2
25 kwi 00:26
Edyta:
a) 2
x
(2
−2
+1)=4*5
5
2
x
*
=4*5
4
2
x
=2
4
b)
1
8
x+1
=
1
4
2−x
2
−3(x+1)
=2
−2(2−x)
25 kwi 14:16