matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
andzia:
log
3
(2x
2
+1)−log
3
(x
2
+5)=0
25 kwi 00:19
Osxx:
log
3
(2x
2
+1)=log
3
(x
2
+5) podstawa jest ta sama, zatem 2x
2
+1=x
2
+5 x
2
−4=0 (x−2)(x+2)=0 x=2 v x= −2
25 kwi 00:23
andzia:
To wszystko
dziekuje
25 kwi 00:27