matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomożecie?
em:
Bok kwadratu BCDE ma długość 6, a przekatna prostokąta ACDF ma długość 10. Oblicz promień okręgu, którego łukiem jest (łuk)BE.
13 wrz 18:14
imię lub nick:
r=x+y 6
2
+(6+x)
2
=10
2
⇒ x=2 3
2
+y
2
=(2+y)
2
14 wrz 14:54