zadanko z wampirka
matius: hejej robie sobie własnie zadanka z wampirka i znalazłem
| | x3+4x | |
wartość wyrażenia |
| dla x=√2 |
| | x2 | |
podstawiłem sobie pierwiastek z 2 i wychodzi
w liczniku
√2*
√2*
√2+4
√2 a w mianowniku wyjdzie 2 =
| 6√2 | |
| =3√2 a w odpowiedziach jest jakis kosmos tylko nie wiem gdzie ja błąd popełniłem |
| 2 | |
24 kwi 22:59
zośka: jest ok twoja odp, jeśli dobrze przepisane masz wyrażenie
24 kwi 23:04
matius: tak wyrażenie jest dobre i ja już zwątpiłem w podstawowe swoje umiejętności pewnie się rypneli
w odp

obyyy
24 kwi 23:08
Dominik: a z ciekawosci − jaka jest odp?
24 kwi 23:09
matius: ho sorki ine chce zapisywac mi sie tymi oznaczeniami pierwiastek trzeciego stopnia z 8 + 4
swoja droga pierwiastek 3 stopnia z 8 to jest 2
a
2 + 4 = 6 z tego co wiem
wiec nie ogarniam
24 kwi 23:17
matius: aa to nie jest istotne, ważne że ja dobrze rozumuje
24 kwi 23:18