matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
???:
1
Wykres funkcji kwadratowej f(x)=
x
2
−2 przekształcono i otrzymano wykres funkcji g,
2
gdzie g(x) = f(x+2). Zatem g(x) = ?
24 kwi 22:52
Dominik:
1
g(x) = f(x + 2) =
(x + 2)
2
− 2 = ...
2
dokoncz
24 kwi 22:57
krystek:
1
g(x)=
(x+2)
2
−2
2
24 kwi 22:58
Mila:
1
g(x)=
*(x+2)
2
−2 postać kanoniczna,
2
wykonaj działania, to otrzymasz postać ogólną trójmianu ( jeśli istnieje potrzeba).
24 kwi 22:58
licealista:
mam, dziękuje
24 kwi 23:01