zadanie z ciągiem
Szymek : | | n + 15 | |
Dany jest ciąg an = |
| . Wyznacz wszystkie te wyrazy ciągu an, które są liczbami |
| | n | |
naturalnymi
24 kwi 20:29
Bogdan:
| | 15 | |
an = 1 + |
| , wymień dzielniki naturalne liczby 15 |
| | n | |
24 kwi 20:32
Kasia: 1, 3, 5
24 kwi 20:56
Technik: jeszcze 15
24 kwi 21:02
Kasia: I co dalej?
24 kwi 21:12
Bogdan:
a1 =
a3 =
a5 =
a15 =
24 kwi 21:13
Mila:
Wyrazy: a
1,a
3,a
5,a
15 są liczbami naturalnymi.
24 kwi 21:17
Kasia: a1 = 16
a3 = 6
a5 = 4
a15 = 2
24 kwi 21:20