aaa
Prosiałke: Wyznacz wszystkie rozwiązania równania należące do przedziału <0,2π>
| | √2 | |
b)sin2xcosx − sinxcos2x = − |
| |
| | 2 | |
24 kwi 20:25
Mila:
z wzoru: sin(α−β)=sinαcosβ−sinβcosα mamy:
24 kwi 20:34
wielomian: @Prosiałke, teraz szukasz pomocy? −.−
24 kwi 20:36
Bogdan:
| | π | | 5π | |
x = − |
| + k*2π lub x = |
| + k*2π, k∊C |
| | 4 | | 4 | |
Wybierz te rozwiązania, które należą do przedziału <0, 2π>
24 kwi 20:36
Prosiałke: wielomian możesz powiedzieć o co Ci chodzi?
25 kwi 08:17
Prosiałke: Dzięki chłopaki za pomoc.
25 kwi 08:18