matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
wielomian:
Funkcja f każdej liczbie rzeczywistej różnej od zera przyporządkowuje odwrotność jej kwadratu podaj współrzędne dwóch punktów należących do wykresu funkcji f więc:
1
1
ja zapisałem takie punkty (9,
) (4,
)
3
2
24 kwi 19:26
Kaja:
1
f(x)=
x≠0
x
2
1
1
więc f(9)=
f(4)=
81
16
24 kwi 19:28