pomocy
AdAś: potęgi


1.OBLICZ korzystając z praw działań na potęgach
a) (10
3)
4:(10
2)5=
b) ((−2)
8)
3:((−2)
3)6=
c) (−1,5)
8*(−1,5)
6:((−1,5)
2)7=
| | ((−3)3*(−3)6*(−3))3 | |
e) |
| = |
| | ((−3)18:(−3)12)5 | |
| | (1128:(112)2 | |
f) |
| = |
| | (112)3*(112) | |
2. OBLICZ WARTOŚĆ WYRAŻENIA:
| 102+112+122)1000 | |
| = |
| (132+142)1000 | |
13 wrz 17:42
13 wrz 17:51
AdAś: nie rozumie tego

przynajmniej pokażcie jak d e i f z reszta moze dam rade
13 wrz 17:54
123: Niestety Ci nie pomogę , bo musze zawijac..
Rozwiąż przykładowe zadania z tamtej strony co Tobie podałem, zresztą u siebie masz w
większości te same podstawy, wiec masz z górki.
Powodzenia.
13 wrz 18:00
AdAś: Moze wie ktos jak rozwiązać d e i f oraz zad2 próbuje juz od dłużnego czasu i przeglądamy
wszystkie wzory itp nie daje rade
13 wrz 19:13
pik: jezeli patzryles to powienienes wiedziec czyste zasady sa w tych przykladach
13 wrz 19:16
AdAś: w zad2 nie rozumie o co chodzi bo podstawy sa inne wiec nie da sie przepisac bo wykładnik sie
dodaje przy * a : odejmuje wiec co robic
13 wrz 19:24
AdAś:
13 wrz 19:43
seba: daj gg to ci pomoge
13 wrz 19:46
magja: a) 100
12 wrz 16:21
mery: cyki
1 paź 18:33
Eryk: ((−2)8)3:((−2)3)6=
2 paź 14:47
Eryk: rozwiążcie mi to wszystko
2 paź 14:48
Eryk: wszystkie zadania
2 paź 14:49