matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aaa
Prosiałke:
π
Uprość wzór funkcji f i zbadaj jej monotoniczność w przedziale (0,
)
4
3
3
b) f(x)= sin(−x)*cos(
π−x)+cos(−x)*sin(
π+x
2
2
24 kwi 13:15
Kaja:
f(x)=−sinx*(−sinx)+cosx*(−cosx)=sin
2
x−cos
2
x=−cos2x
24 kwi 13:20
aniabb:
rosnąca
24 kwi 13:30