funkcja
lol: Mam pytanie. Kiedy wykres funkcji kwadratowej ma punkty wspólne z jakąś prostą?
24 kwi 12:35
ICSP: Kiedy układ równań złożony z wykresu funkcji oraz z tej prostej ma rozwiązania
24 kwi 12:36
aniabb: albo kiedy ta prosta przecina wykres funkcji
jeśli do matury to trzeba policzyć wierzchołek paraboli i sprawdzić czy ramiona do góry czy w
dół
24 kwi 12:38
aniabb:

np . wierzchołek q=1 więc z prostymi y=a gdy a≥1 ma punkty wspólne
z prostymi y=b gdy b<1 nie ma
24 kwi 12:41
Prosiałke: Tworzysz układ równań funkcji kwadratowej i liniowej.
Wyznaczasz x i y i wtedy się dowiadujesz ile jest par punktów.
24 kwi 12:49
aniabb: to typowe pytanie z zamkniętych z matur ..
szkoda czasu na takie czasochłonne obliczenia skoro mozna narysować i od razu odpowiedzieć
24 kwi 12:57
ICSP: [C{aniu]] gorzej jeżeli funkcja nie będzie równoległa do którejkolwiek z osi
24 kwi 12:58
aniabb: cały czas powtarzam że podaję sposób na MATURĘ PODSTAWOWĄ
a metoda z rysowaniem prostej i paraboli jest uniwersalna

nawet dla skośnych prostych pytał
kiedy a nie jakie
24 kwi 13:07
ICSP: przepraszam

Czytać nie umiem...
24 kwi 13:11
24 kwi 13:14