matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz w postaci nieskracalnej...
koks:
Zapisz w postaci nieskracalnej ułamek
x
y
, wiedząc, że y − x = 2 i y + x = 6
24 kwi 12:04
aniabb:
y=4 x=2 ułamek to 1/2
24 kwi 12:09
koks:
dziekuje
24 kwi 12:39