obszar ogarniczony obliczyc
martyna: Hej,
prosze o pomoc (całki):
Oblicz obszar ograniczony osią OX oraz 1−tg2x
Calka z tg2x wynosi tgx−x ale jak obliczyc ten obszar?
sam tg2x jest trudny do narysowania
23 kwi 21:14
__std__call__: Pole ograniczone krzywymi y = f (x), y = g(x) opisany jest za pomocą
∫ab [f(x) = g(x)]dx
Powinieneś sobie teraz poradzić.
23 kwi 21:17
martyna: hmm, a cos wiecej?, dalej nie czaje
23 kwi 21:37
martyna: kurcze jak sie za to zabrac?
23 kwi 22:00
martyna: blagam o pomoc, bedzie to jutro na kolokwium
23 kwi 22:15
martyna: hej? prosze
23 kwi 22:41
Bogdan:

Może to pomoże.
| | π | |
y = −(tgx − 1)(tgx + 1) x≠ |
| + kπ, k∊C |
| | 2 | |
23 kwi 22:47
martyna: | | π | |
czy calka bedzie ograniczona dla b=0 oraz a= |
| ? |
| | 2 | |
23 kwi 23:30
Mila:
a∫
b(1−tg
2x)dx=(2x−tgx)|
ab
23 kwi 23:45