matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenie
KASIA.:
JEŻELI x∊(−
∞
, −1) TO WYRAŻENIE x − |x+1| − 2 MA WARTOŚĆ RÓWNĄ?
23 kwi 20:29
Kaja:
x−(−x−1)−2=2x−1
23 kwi 20:31
asdf:
moduł opuszczasz ze znakiem minus: x − (
−
(x+1)
) − 2 = x + x + 1 − 2 = 2x − 1
23 kwi 20:32