matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz m: U{2}{3}=U{m}{2-m}
Madzik:
Oblicz m:
2
m
=
3
2−m
23 kwi 20:22
Kaja:
zał. m≠2 2*(2−m)=3m 4−2m=3m 5m=4
4
m=
5
23 kwi 20:24
Madzik:
aaa dobra, dzięki, zupełnie zapomniałam jak sie to robi
23 kwi 20:26