matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POLE POWIERZCHNI
PP:
Oblicz pola powierzchni całkowitej narysowanego graniastosłupa prawidłowego.
23 kwi 20:06
dero2005:
d
√
3
= tg 30
o
=
4
3
4
d =
√
3
3
d
√
2
2
a =
=
√
6
2
3
8
P
p
= a
2
=
3
32
P
b
= 4*a*4 =
√
6
3
16
32
16
P
c
= 2*P
p
+ P
b
=
+
√
6
=
(1 + 2
√
6
)
3
3
3
23 kwi 20:12
PP:
dzięki!
23 kwi 20:31