matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!
Osiołek:
Dlaczego liczba 2310=2*3*5*7*11? Może mi to ktoś wytłumaczyć? Z góry dziękuję!
23 kwi 19:54
irena_1:
Bo 2*3*5*7*11=30*77=2310
23 kwi 19:57
PW:
Dlaczego? − Taka się już urodziła.
23 kwi 22:34