matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!!!?????
Linek:
Przekształcając wykres f(x)=2
x
doprowadź go do postaci g(x)=2
x+5
+ 2
x+3
− 24*2
x
13 wrz 15:53
Bogdan:
g(x) = 32*2
x
+ 8*2
x
− 24*2
x
⇒ g(x) = 16*2
x
⇒ g(x) = 24*f(x)
13 wrz 16:12