Układ nierówności
Bałgi: Mam pytanie do zadania "opisz za pomocą układu nierówności równoległobok o trzech kolejnych
wierzchołkach A= (−2 , 0) , B = ( 5 ,−7 ) , C= (3 ,4 ) " ,a mianowicie.. wg. odpowiedzi
utworzyli prosta AB i do niej rownolegla CD wszystko jasne.. a nastepnie druga para prostych i
tutaj wzieli odcinek BC i ulozyli rownanie prostej ,a nastepnie do niej ulozyli rownanie
prostej RÓWNOLEGŁEJ AD , czy to błąd ? Nie rozumiem jak dwie przekątne mogą byc , do siebie
równoległe.. z góry dziękuję.
23 kwi 18:56
Bałgi: UP!
23 kwi 19:41
Bałgi: up!@
23 kwi 22:40
Ajtek:
To są kolejne wierzchołki równolegoboku. Przekątne tego równoległoboku to AC i BD
23 kwi 22:43