rownania i nierownosci wykladnicze i logarytmiczne
Alex: Prosze o szybko pomoc

1. Dla jakich liczb x liczby tworza ciag arytmetyczny log2, log
√2 , log(2x−3)
2. Dla jakich x liczby log2, log (2
x+3), log(2
x+27) pierwszym i trzecim i piatym wyrazem cigu
arytmetycznego.
23 kwi 15:28
krystek: 2log√2=log(2x−3)+log2 z def c arytm
23 kwi 15:29
Dominik: wyraz srodkowy jest srednia arytmetyczna wyrazow skrajnych.
23 kwi 15:30
aniabb: 1. dla x=2
23 kwi 15:30
aniabb: 2.
(t+3)2=2(t+27)
t2 + 4t − 45=0
t=5
2x=5
x=log25
23 kwi 15:34
Alex: ok
23 kwi 15:35