zadanie dla chętnych
ICSP: Zad dla chętnych , może komuś się bardzooooo nudzi :
Oblicz :
| | 2 + √3 | | 2 − √3 | |
[ |
| + |
| ]2 |
| | √2 + √2 + √3 | | √2 − √2 − √3 | |
23 kwi 11:39
aniabb: 2√2−√3 − 4√3/3
23 kwi 13:46
ICSP: aniu co to jest ?
Bo na pewno nie wynik
23 kwi 14:19
aniabb: zapomniałam o kwadracie to tylko nawias

ale chyba z błędem
23 kwi 14:29
ICSP: wynik jest bardzo ładny
23 kwi 14:33
aniabb: wiem
23 kwi 15:13
aniabb: wyszło

zgadza się 4
23 kwi 15:16
23 kwi 15:19
ICSP: nadal źle ale już bliżej
23 kwi 15:19
ICSP: 
2
23 kwi 15:19
aniabb:
| p | | m | | p √2 −pm +m √2 +pm | | (p+m)√2 | |
| + |
| = |
| = |
| |
| √2+p | | √2−m | | √3 | | √3 | |
| | (p+m)2•2 | | 2 | |
zatem kwadrat tego to |
| = |
| • (2+√3 +2√4−3 +2−√3) = 4 i nie chce |
| | 3 | | 3 | |
inaczej
23 kwi 15:24
aniabb: wiem, że 2 mam wolframa
23 kwi 15:24
aniabb: teraz powiedz gdzie mam błąd B−)
23 kwi 15:25
aniabb: widzę ..na górze było p
2 i m
2
23 kwi 15:26
aniabb: to już mi się nie chce
23 kwi 15:27
ICSP:
23 kwi 15:29
czesc: Czesc
23 kwi 15:57
czesc: Jak obliczyci pole trapezu przy niwiadomej h i kątem 45*

23 kwi 15:58