matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz a
adi:
Jak wyznaczyć a: 2(aq+8)=a+aq
2
23 kwi 11:10
aniabb:
16= a+aq
2
−2aq 16=a(1+q
2
−q)
16
a=
(1+q
2
−q)
23 kwi 11:13
adi:
Dziękuję
23 kwi 11:24
ICSP:
16
a =
(1 − q)
2
ania
2 zgubiła
23 kwi 12:13