cosinusy sinusy zbiór wartości
akante: wykorzystując wzor sin2x=2sinxcosx określ zbiór wartości funkcji
b)f(x)=(sinx+cosx)2
=sinx+cosx+sin2x
sin2x od<0,1>
cos2x od<0,1>
sin2x od <−1,1>
jak to połaczyć czy coś? bo nie mam pojęcia w odpowiedziach od <0,2>
22 kwi 23:03
Basia:
rany boskie


f(x) = (sinx+cosx)
2 = sin
2x + 2sinxcosx + cos
2x = 1 + sin2x
(jedynka trygonometryczna)
1−1≤f(x)≤1+1
22 kwi 23:07
Eta:

f(x)=sin
2x+cos
2x+2sinx*cosx= 1+sin2x to ZW
f=
<0,2>
22 kwi 23:08
akante: dzięki basiu chyba na mnie już pora spać jutro też mamy dzień przepraszam za głupote
22 kwi 23:08
Basia: Ile tych postów jeszcze napiszesz ?
Nie spamuj

22 kwi 23:09
asdf: sin2x + cos2 + sin2x
1+sin2x, masz tak:
−1 ≤ sin2x ≤ 1 // + 1
−1 + +1 ≤ sin2x +1 ≤ 1 + 1
0 ≤ f(x) ≤ 2
22 kwi 23:10