calki
chaos: obliczyc pole obszaru zakreslonego przez krzywe: y=1x, y=√x oraz x=9
22 kwi 22:46
Artur_z_miasta_Neptuna:
no to krok1 −−− wyznacz granice całkowania
krok 2 −−− zapisz całkę
krok 3 −−− rozwiąż ją
w czym problem
22 kwi 22:47
Basia:

znajdź a
(odcięta punktu wspólnego y=
√x i y=
1x)
P =
a∫
3 (
√x −
1x)dx
22 kwi 22:54
chaos: a=1 to wiem, tylko myslalem, ze jeszcze to co jest ponizej tez mam liczyc
22 kwi 22:59
Artur_z_miasta_Neptuna:
o jakim 'niżej' mówisz
22 kwi 23:00
Eta:
22 kwi 23:01