matura2013
mm: Ściana boczna ostrosłupa prawidłowego czworokątnego jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod
kątem 60 st. krawędz podstawy wynosi 8. wysokość ostrosłupa ma długość ? proszę o pomoc
22 kwi 21:36
mm: proszę mi pomóc, to zadanie zamkniete za 1 pkt, kombinowałam, ale nie wychodzi mi tak jak ma
być
22 kwi 21:43
krystek:

tg60=
22 kwi 21:46
mm: dziekuje za odpowiedz, wyszło: 4 √3
22 kwi 21:49
Kinga:

|OA|=4
8=
√3h
H
2+4
2=h
2
22 kwi 21:58
mm: myslalam ze dobrze obliczylam. dziekuje za poprawę
22 kwi 22:05