Kiełbasa
Równina: Rozwiąż nierówność:
a
4≥a
2
a
4−a
2≥0
a
2≥0
I co dalej? w ogóle dobrze robię?
22 kwi 20:25
ICSP: a było tak blisko

Na trzy linijki rozwiązania aż dwie są dobrze. Może powiedzieć ze masz 50% dobrze
22 kwi 20:26
Równina: dobrze, że chociaż 2

może
a
2(a
2−1)≥0
a
2(a−1)a+1)≥0
22 kwi 20:28
Równina: a=0 v a=1 v a=−1
22 kwi 20:28
wredulus_pospolitus:
no to pierwsza z tych teraz dopisanych jest dobrze
a druga ... gdyby nie zapomniane ( też by było dobrze
22 kwi 20:28
Równina: czy to też źle?
22 kwi 20:29
wredulus_pospolitus:
czekamy na odpowiedź ostateczną
22 kwi 20:29
Równina: "literówka"
22 kwi 20:29
ICSP: w tym jedna przepisana z podręcznika...
miejsca zerowe w porządku. Teraz rysuj przybliżony wykres i podaj odp.
22 kwi 20:29
Równina: a∊(−∞;−1>suma<1;+∞)
tak dobrze?
22 kwi 20:31
Równina: wykres bym narysowała ale na forum cięzko, w zeszycie mam
22 kwi 20:31
wredulus_pospolitus:
nie ... nie jest dobrze
22 kwi 20:32
wredulus_pospolitus:
prawie ... ale niestety nie jest dobrze
22 kwi 20:33
Równina: aaa.... wiem 0 też się liczy

czyli moja ostateczna odp:
a∊(−
∞;−1>suma<1;+
∞)suma {0}
22 kwi 20:35
22 kwi 20:35
Równina: mam pytania do zadania:
1. wynik jest dobry

2. dlaczego nie mozna odjąc a
4−a
2 ?
22 kwi 20:37
Równina: proszę od odpowiedź
22 kwi 20:40
ICSP: Witaj
Trivial 
To co znalazłeś jest jakąś marną podszywką mnie
22 kwi 20:42
Równina: proszę o odpowiedź, jestem niecierpliwa
22 kwi 20:47
Trivial:
Dlaczego nie można odjąć? Nie można, gdyż nie ma reguły, która pozwala na takie odejmowanie i
nie ma jej ze słusznych przyczyn.
a4 − a2 =? a2
Niech a = 1, wtedy mamy:
14 − 12 = 1 − 1 = 0 ≠ 1 = 12.
22 kwi 20:49
krystek: Możemy redukować tylko jednomiany podobne , a podobne są wtedy gdy mają te same litery i w tych
samych potęgach
1

− 1

=?
22 kwi 20:52
Równina: ok, już rozumiem. dziękuję Wam

a wynik dobry?
22 kwi 20:54
22 kwi 21:01
Równina: ok, dziekuje
22 kwi 21:06