wykres funkcji y= -2(x+4)^2 -1 ma wspolrzedne
Smutna Kasia : wykres funkcji y= −2(x+4)
2 −1 ma wspolrzedne
a. (−4,−1)
b. (−4,1)
c. (−1,4)
d (4,−1) .
Prosze o rozwiazanie Błagam
22 kwi 19:56
pigor: ..., nie wykres tylko wierzchołek wykresu (paraboli) ma (−4,−1) odp. a)
22 kwi 20:00
Smutna Kasia : Wierzchołek paraboli o równianiu y= −2(x+4)
2 −1 ma wspolrzedne
22 kwi 20:02
wredulus_pospolitus:
Kasiu ... masz wzory na wyznaczanie współrzednych wierzchołka paraboli
wystarczy spojrzeć w odpowiednie miejsce
22 kwi 20:03