prosta
xxxxxxxx: jeżeli prosta będąca wykresem funkcji liniowej l przecina oś OX w punkcie o odciętej x = −2
oraz przechodzi przez punkt (0, −6), to
A f(x)= 3x − 6
B f(x)= −3x −6
C f(x)= 2x − 6
D f(x)= −2x −6
WIEM ŻE MA BYĆ ODP B ALE NIE WIEM DLCZEGO.. BO MI WYSZŁO Z MOJEGO ROZWIĄZANIA, ŻE D

wyjasni
mi ktoś

22 kwi 19:29
Artur z miasta Neptuna:
Skoro prosta przechodzi przez punkt (0, cos) to to 'cos' jest wyrazem wolnym
skoro fubkcja przecina os Ox w jakims tam punkcie ... To znaczy ze dla tego 'x' wartosc funkcji
=0
22 kwi 19:31