x
pit: Proszę o pomoc obliczyć objętość bryły obrotowej dookoła osi 0X 4x2+9y2=36
22 kwi 18:59
Artur z miasta Neptuna:
Pytanie wspomagajace −−−− co to za figura bedzie
22 kwi 19:05
Artur z miasta Neptuna:
Znaczy sie bryla
22 kwi 19:10
pit: nie jest podane
22 kwi 19:58
wredulus_pospolitus:
pit ... Ty nie rozumiesz ... ja się Ciebie pytam .. to TY powinieneś wiedzieć co opisuje
funkcja postaci ax
2+by
2 = r
2
i co powstanie gdy zaczniesz obracać tą figure wzgledem osi OX ... jaka wtedy bryła powstanie
rusz glową trochę
22 kwi 20:05
Mila:

4x
2+9y
2=36 /:4 równanie elipsy
| x2 | | y2 | |
| + |
| =1 równanie kanoniczne |
| 32 | | 22 | |
y
2=4−(4/9)x
2
22 kwi 22:01