matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Weronika:
Rozwiąż równania trogonometryczne: a) 4x
2
+ 4cos
2
x + π
2
= 4πx b) 1+ cos2x + cos
2
2x + cos
3
2x+ cos
4
2x =1 c) cos
4
x− sin
4
x = sin4x d) cos2x− sin
2
2x= 1 Będę wdzięczna za którekolwiek z przykładów.
22 kwi 18:40
Weronika:
trygonometryczne***
22 kwi 18:46