matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funckje - pytanie
dzordz :
Wyznaczenie miejsca zerwoego : y=2x−4 0=2x−4 4=2x /:2 2=x x
0
= 2 _____________ y=
1
3
x−9 0=
1
3
x−9 9=
1
3
x /:
1
3
/*3 27=x Dobrze ?
22 kwi 17:52
Agnieszka:
tak
22 kwi 18:30