matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
................................
julis95:
Prostopadłościenne akwarium Wojtka ma wymiary 5 dm , 8 dm, 6 dm. Ile maksymalnie litrów wody zmiesci sie w tym akwarium?
22 kwi 17:27
dero2005:
V = 5*8*6 = 240 dm
3
= 240 litrów
22 kwi 17:49