matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.......................................
julis95:
Na powyższym rysunku przedstawiono podstawę graniastosłupa prostego. Wysokość tego graniastosłupa wynosi 6 cm . Ile wynosi objętość tego graniastosłupa ?
22 kwi 17:23
dero2005:
12+6
P
p
=
*3 = 27
2
V = P
p
*6 = 162 cm
3
22 kwi 17:52