matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potrzebuje pomocy
Alexadra:):
Pole kwadratu wpisanego w okrąg wynosi 16j
2
. oblicz promień okręgu.
22 kwi 17:17
Alexadra:):
Zna ktoś odpowiedz?
22 kwi 17:31
Mila:
a
2
=16 a=4 R
2
+R
2
=4
2
2R
2
=16 R
2
=8 R=
√
8
R=2
√
2
22 kwi 23:10