|p{x}+8|=−1
dziadek: |√x+8|=−1
Czy to jest poprawne myślenie i odpowiedź te tego przykładu? |√x+8|=−1
Wartość bezwzględną można rozumieć jako odległość między liczbami √x i −8 na osi liczbowej.
Odległość nie może być jednak równa liczbie ujemnej −1. Z tego powodu równanie nie ma
rozwiązania?
22 kwi 16:24
ICSP: 
Dziedzinę jeszcze ustal i będzie
22 kwi 16:26
:): Nie ma rozwiązania, dlatego, że. Bo tak. xD
Zadam Ci pytanie.
Czy każda liczba w wartości bezwzględej da Ci ujemną? Jest taka liczba?
22 kwi 16:27
dziadek: Dziedzinę czyli jak to będzie?
22 kwi 16:28
Mateusz:
Dziedzina jest zawarta w definicji wartosci bezwglednej
22 kwi 20:23