pomocy!!
kaśka: Niech A i B będą zdarzeniami losowymi zawartymi w Ω. Wykaż ze jeżeli P(A')= 45,
P(B)=14
to 15 ≤ P(A∪B) ≤ 920
22 kwi 15:57
Dominik: wzor na P(A∪B) jest znany? rozwaz 2 mozliwosci: P(A∩B) najwieksze lub rowne zero.
22 kwi 16:03
kaśka: mogłbyś to rozpisać prosze?
22 kwi 16:05
Dominik: wszystko jest w tablicach.
P(A∪B) = P(A) + P(B) + P(A∩B).
policz najmniejsza i najwieksza mozliwa wartosc P(A∪B).
22 kwi 16:06
kaśka: 15 = P(A) + P(B) − P(A∩B)
920 = P(A) + P(B) − P(A∩B) ?
22 kwi 16:16